<span class="hpt_headertitle">Nieuwe plannen voor kantoor Rabobank in Delden</span>

Nieuwe plannen voor kantoor Rabobank in Delden

Het kantoor van de Rabobank in Delden wordt verkocht. Het bankgebouw staat niet leeg, maar wordt nu slechts gedeeltelijk gebruikt door Rabobank Centraal Twente en Wonen Delden. Beide partijen zijn samen al enige tijd bezig met het zoeken naar een passende oplossing voor de leegstand in het gebouw. Hans Raanhuis, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente: “We vinden het belangrijk dat er een goede invulling komt voor deze mooie plek in het centrum van Delden. We zijn dan ook verheugd met de gevonden oplossing voor de Deldense gemeenschap.”

NyStaete Group als nieuwe eigenaar

De beoogde nieuwe eigenaar van het gebouw is projectontwikkelaar NyStaete Group. Eric Nijkamp, directeur van NyStaete Group: “Het pand ligt op een prachtige centrale plek in Delden. We willen graag invulling geven aan de wens om voor de lokale gemeenschap betaalbare studio’s en appartementen te ontwikkelen. Er bestaat in Delden namelijk een grote behoefte aan starterswoningen. Deze plek in het centrum is hiervoor uitermate geschikt.”

Herontwikkeling

Er komen 12 studio’s / appartementen op de eerste en tweede verdieping van het pand. Woningcorporatie Wonen Delden zal deze exploiteren. Henny Manrho, directeur-bestuurder van Wonen Delden licht toe: “Het worden betaalbare appartementen met berging- en parkeerfaciliteiten in de kelder.” Nijkamp: “De begane grond van het gebouw krijgt een retail-functie en zal samen met een deel van de parkeergarage worden verkocht. We zijn inmiddels in gesprek met een kandidaat koper voor dit gedeelte van het pand.” Het linkerdeel van de begane grond blijft kantoorruimte en krijgt een eigen toegang. Wonen Delden zal hier gehuisvest blijven, samen met Rabobank Centraal Twente. Over eventuele wijzigingen in de dienstverlening en openingstijden van de bank worden klanten later geïnformeerd.

De nieuwe naam van het Rabobankgebouw wordt Theldenhof. Deze naam is terug te leiden naar de vroege geschiedenis van Delden, waarbij rond het jaar 1036 gesproken werd over het praedium Theldene.

Informatieavond

Op dinsdagavond 28 november zijn de omwonenden van het pand tijdens een informatieavond geïnformeerd over de plannen. Gemeente Hof van Twente is enthousiast over deze gecombineerde invulling van retail en starters-appartementen. De definitieve verkoop van het gebouw moet nog plaatsvinden, evenals het bepalen van de tijdslijnen voor de uitvoering van de plannen.

 

Sluit Menu