Over NyStaete

NyStaete Group is een investeringsmaatschappij welke actief deelneemt in verschillende ondernemingen en disciplines. Vanuit ondernemerschap, sterke betrokkenheid, creativiteit en een marktgerichte aanpak creëert NyStaete gezamenlijk met het zittende management meerwaarde voor haar opdrachtgevers. Een gezonde balans tussen risico en rendement is een belangrijke factor waarop wij sturen. Het voornaamste streven is het creëren van toegevoegde waarde, met oog voor onze leefomgeving een bron van inspiratie te zijn voor alle partijen die op zoek zijn naar partnerschap.

In 2005 is NyStaete Group opgericht door Eric Nijkamp nadat hij zijn aandelen in het door hem opgerichte NykampNyboer Huisstijlmanagement had verkocht aan het management en de Friesland Investment Bank. Eric Nijkamp is enig aandeelhouder van NyStaete Group, met creativiteit, betrokkenheid en ondernemerschap als belangrijke succesfactoren. NyStaete Group is gevestigd in de monumentale villa “De Haer” (bouwjaar 1881) aan de rand van Oldenzaal.

Onder NyStaete Group vallen de volgende disciplines: NyStaete Participations, NyStaete Real Estate en NyStaete Communications.

Visie

Continuïteit ligt verscholen in duurzaam en innovatief ondernemerschap. Vernieuwen, kansen creëren en meerwaarde realiseren voor alle stakeholders, door bewust te verbinden en inbreng van kennis.

Missie

Onze missie is om vanuit een ondernemende geest en nauwe samenwerking met partners een significante en positieve impact te realiseren door te investeren in duurzame oplossingen.  Met innovatieve investeringen en strategische partnerships streven we naar tastbare resultaten die de wereld van vandaag en morgen verbeteren, voor een welvarende en veerkrachtige toekomst voor iedereen.

NyStaete Communications

Kennis en ervaring met een rebelse inslag

NyStaete Communications investeert in een breed portfolio van ondernemingen in branding, communicatie, marketing en new media industrie. Deels door directe deelnemingen en deels door strategische samenwerkingsverbanden. Het doel is om opdrachtgevers op het brede gebied van branding-, marketing- en communicatie vraagstukken te adviseren en te begeleiden om hun eigen bedrijfs- en organisatie doelstellingen te realiseren.

NyStaete Participations

Flexibele mogelijkheden, financieel ongebonden

NyStaete Participations legt zich toe op het financieel en strategisch investeren in kansrijke ondernemingen met groeipotentie. Dat kunnen jonge bedrijven met een aantoonbare trackrecord zijn, maar ook volwassen ondernemingen die expanderen of te maken krijgen met een management buy-in of buy-out. Afhankelijk van de situatie kunnen we op verschillende manieren participeren, van een minderheidsdeelneming tot een complete overname.            

NyStaete Real Estate

Onafhankelijk, eigenzinnig, coöperatief

NyStaete Real Estate houdt zich bezig met activiteiten die in ruime zin verband houden met vastgoed, zoals projectontwikkeling, planontwikkeling, aan- en verkoop van vastgoed, vastgoedbeheer en het structureren van vastgoedbeleggingsfondsen. NyStaete Real Estate heeft een onafhankelijke positie en opstelling en werkt op basis van eigen kracht en competenties veelvuldig samen met andere marktpartijen.